torsdag 4 oktober 2012

träff med distanslärare


Under tisdag och onsdag har jag varit på träff i Malmberget med de handledare och lärare som distansundervisar elever på Vård- och omsorgsprogrammet. Eleverna finns på alla fyra skolorna i Lapplands gymnasium.

Under de två dagarna diskuterades bl a den annorlunda undervisningssituation som distansundervisning innebär och vi fick lära oss en hel del om de programvaror som de mer rutinerade distanslärarna har lång erfarenhet av. Det handlade i huvudsak om lärplattformen Moodle och mötesprogrammet Adobe Connect.http://www.adobe.com/se/products/adobeconnect.html

I Adobe Connect kan lärare och elever vara uppkopplade samtidigt i ”klassrum” där de kan se och prata med varandra via datorns webbkamera och mikrofon. Man kan även arbeta tillsammans på något som liknar en whiteboard och visa varandra exempelvis dokument, presentationer eller videoklipp. Lektionspassen kan även spelas in och sparas som film.

Eftersom delar av diskussionerna kombinerades med friskvård hann gruppen även strosa i kåkstaden, få en skymt av gropen och ta en kaffe med gott hembakat fikabröd i en yogastudio.

Tack alla medverkande för två intressanta dagar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar