tisdag 25 september 2012

Google drive

Vi har noterat att ganska många lärare inom Lapplands gymnasium börjat använda  Google Drive. Det är förståeligt och ett verktyg som är väl värt att prova.

I Google Drive kan lärare och elever arbeta tillsammans i delade dokument. Det gör det möjligt för eleverna att samarbeta i samma dokument. Du som lärare kan följa arbetsprocessen och kommentera elevernas arbeten direkt i dokumentet. Inga papper behöver komma på villovägar längre.

Det är ganska enkelt att lista ut hur man skapar och delar dokument i Google Drive. Säkert har du någon kollega i närheten som kan hjälpa dig att komma igång. Helena och jag kan också hjälpa till.

Här är en instruktionsfilm på svenska. Den är inte så pjåkig.


Du känner säkert igen en del av instruktionerna från studiedagen 21 augusti då Daniel Johansson från LearnIt-24 demonstrerade Google

Det går fint att importera dina texter och power point-presentationer till Google Drive och låta eleverna få tillgång till dem där. Programmets egna varianter av word och power point är helt okej, men innehåller inte lika många finesser. Det går också att skapa kalkylblad och enklare ritningar.

En stor fördel är att du kan arrangera dina dokument i särskilda mappar för varje klass och för enskilda elever.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar