tisdag 5 februari 2013

Bett 2013: kontroll på datorerna i klassrummet

Vill du kunna styra elevernas datoranvändning i klassrummet?

På Bett-mässan visade företaget Netsupport ett program som tillåter läraren att på sin egen skärm se vad varje elev i klassrummet gör på sin dator. 

Läraren kan också stänga av elevernas tillgång till internet, göra elevernas skärmar blanka om läraren vill ha allas uppmärksamhet, eller visa samma skärmbild på alla elevers datorer vid exempelvis genomgångar. Läraren kan också kontrollera elevernas möjlighet att skriva ut från datorn.

Bild från Netsupports hemsida.

Programmet innehåller också en del pedagogiska redskap som möjliggör diskussioner, frågesporter och annat i klassrummet. Lärarens kontroll över elevdatorerna fungerar via en sändare i klassrummet.

Om du är nyfiken på hur det fungerar finns information och en testversion av programmet att ladda ner på företagets hemsida:
http://www.netsupportschool.com/SE/index.asp

För att använda Netsupport måste skolan köpa programmet och licenser. Det kan tänkas dyka upp fler liknande program på marknaden som pressar priserna. Eller så håller man koll på datoranvändningen i klassrummet på gammalt hederligt vis genom diskussion med eleverna, gratis.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar